"Op sommige dagen heb je alleen maar een bocht in de rivier nodig om je leven weer op de rails te krijgen." (onbekend)

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 19:33

Wie zien vaak als een berg op tegen veranderingen, ook al weten we dat er iets moet veranderen in ons leven. In beweging komen, gewoonweg beginnen. We willen wel maar doen het niet. Hoe komt dat? 

Probleem is vaak dat we de gewenste verandering vaak te groot maken en het daardoor een onhaalbaar doel wordt waarbij de moed ons bij voorbaat al in de schoenen zakt. We willen afvallen van 95 kilo naar 65 kilo in 3 maanden, op je werk een succes maken van iets dat niet goed functioneert, van echtscheiding naar liefdevolle relatie, van angst naar vrij van angst, van stress naar relax, van loondienst naar eigen baas of op het persoonlijk vlak beter voor jezelf opkomen door assertiever te worden en dat allemaal snel en zonder al te veel moeite. 

Een wandelcoach helpt je met het zetten van kleine stapjes, die uiteindelijk tot het gewenste resultaat leiden, maar wel op zo'n manier dat je er ook nog plezier aan beleeft en je het einddoel wél behaald. Een bui regen kan de loop van een rivier veranderen. Om veranderingen in je leven aan te brengen, hoef je alleen maar te beginnen met iets kleins. Je zal zien dat de verandering dan langzaam ingesleten raakt in je dagelijks leven, zonder dat je er erg in hebt en dat dat dit de loop van de rivier al kan veranderen. 

Door het probleem te blijven analyseren, los je het niet op en het weerhoudt je er juist van om in beweging te komen. De eerste stap zetten is vaak de moeilijkste maar als het eerste doel haalbaar is dan boek je snel succes. Bovendien krijg je hierdoor meer zelfvertrouwen dat weer versterkt wordt met elke volgende stap. 

Al wandelend gaan we je niet helpende gedachten in kaart te brengen en bewijzen dat je het wel kan. Door jezelf los te maken van je eigen doemscenario, met een gericht stappenplan dat jou brengt naar je einddoel waarbij persoonlijke begeleiding en jouw coachvraag centraal staan. In de natuur is een zaadje ook niet in één klap een prachtige bloem maar gaan er veel kleine, soms bijna onzichtbare stapjes aan vooraf. 

Wil jij een verandering in je werk, relatie of persoonlijke balans? Je leven weer op de rit krijgen na een scheiding, verhuizing of burn-out? Je grenzen verleggen en meer zelfvertrouwen krijgen? Krachtig in het leven staan en zelf de loop van je rivier bepalen? Kom dan nu in beweging en zet die eerste, moedige stap door je aan te melden voor een gratis intakegesprek  via contact/aanmeldformulier op deze site. 

Tot snel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.